Parc de Bomberrs de Llançà

Aquest equipament està ubicat a la cantonada de l’avinguda Països Catalans amb Vuit de Març.

L’edifici té dues plantes, on es distribueixen les diferents dependències de la instal·lació. Així, a la planta baixa, el vestíbul central separa l’àrea de treball de la de serveis. En la primera d’aquestes àrees estaran les cotxeres on s’ha previst un eficient sistema d’extracció de CO2. Un taller mecànic, un petit magatzem, una zona per a la neteja dels equips de protecció individual (EPI), una sala de control i el despatx del cap de parc completen l’àrea de treball, el disseny de tots els sistemes d’instal·lacions s’han adaptat a les necessitats d’aquesta àrea. L’àrea de serveis la formen els vestidors i els lavabos masculins i femenins així com una sala de reunions, una aula de formació i un gimnàs.

A la planta superior es disposen els espais de descans del personal de guàrdia, així com la cuina-rebost, el menjador i la sala d’estar, a més dels lavabos i l’espai reservat per al servei de neteja. En aquesta planta s’ha primat l’eficiència i sostenibilitat de totes les instal·lacions juntament amb el màxim confort per als usuaris de l’edifici.

Arquitectes: Patricio Martinez, Maximià Torruella, arquitectura

Superficie: 1.767 m²

Any: 2009